سیستم های اعلام سرقت
سیستم اعلام سرقت اماکن چیست ؟

سیستم اعلام سرقت یکی از قسمتهای مهم در سیستم های امنیتی و حفاظتی می باشد و با نام های دیگری مثل دزدگیر نیز شناخته می شود، و به دو صورت بی سیم و با سیم وجود دارد.

دزدگیرها به دو صورت کلی وجود دارند که عبارتند از:

سیستم اعلام سرقت اماکن

سیستم اعلام سرقت خودرو

سیستم اعلام سرقت اماکن از اجزای زیر تشکیل یافته است :

1) سنسور، دتکتور،آشکار ساز
2) آژیر
3) تلفن کننده
4)  باطری های اضطراری 
5) سرور
6) ریموت کنترل
 سنسور دتکتور (Detector) و یا آشکار ساز:

 حسگر هایی هستند که تغییرات و یا حرکت را در محیط تشخیص می دهند.در این سنسور ها مداری بکار می رود که درصورت تحریک، یک کنتاکت را باز و یا بسته می نماید، ولی به دلیل امنیت بیشتر امروزه از کنتاکت بسته استفاده می کنند. تا در اثر هر گونه تغییری در سیستم عمل کرده و سیستم را فعال کند.

آژیر Alarm :

در سیستم اعلام سرقت به منزله اعلام کننده صوتی عمل می کند و خطر را اعلام می کند.در مدار آژیرها از از المان های الکترونیکی استفاده می شود.آژیرها در ولتاژهای ۹،۱۲،۲۴ ولت موجود می باشند.
آژیرهای بکار رفته در سیستم اعلام سرقت علاوه بر تقسیم بندی از نظر الکترومکانیکی و یا الکترونیکی بودن به دو نوع سایرن(نصب در محیط داخل و کنار سرور) و بلند گو برای نصب در محیط بیرون و در فضای آزاد نیز تقسیم می شوند.سایرن ها توسط دو سیم که دارای قطب مثبت و منفی می باشد به سرور متصل می شود.بلند گو ها نیز توسط دو سیم بدون توجه به قطب های آن به سرور متصل، و به منظور جلوگیری از باز شدن کاور و تخریب اسپیکر توسط سارق از یک شاسی Tamper درون آن استفاده می کنند.بلند گوها در این سیستم معمولاً۸ اهم و ۱۰ الی ۲۰ وات بوده و در ارتفاع ۳.۵ متری قرار می گیرند.

دستگاه تلفن کننده:

این یک وسیله مکمل برای سیستم اعلام سرقت می باشد.و همزمان با ایجاد آلارم ،سرور دستگاه تلفن کننده را وارد مدار نموده و با شماره تلفن های داده شده با آن تماس برقرار نموده و سرقت را بوسیله پیغام ضبط شده اعلام می دارد.

دستگاه تلفن کننده در کنار سرور قرار می گیرد و باید پس از نصب برنامه ریزی شود، یعنی یک پیغام روی آن ضبط گردد و چند شماره تلفن به حافظه آن داده شود.تغذیه سرور با برق شهری یعنی ولتاژ۲۲۰ ولت می باشد. 
شاسی LRN برای برنامه ریزی دستگاه به کار می رود.
دو عدد فیوز جهت حفاظت در برابر اتصال کوتاه در روی برد الکترونیکی قرار داده شده است.یکی از فیورها ۴ آمپری جهت حفاظت باطری و دیگری ۵. آمپری جهت حفاظت جریان عبوری ترمینال AUX تامین کننده ولتاژ سنسور ها می باشد.جهت ارتباط با ریموت کنترل از یک کارت رادیویی نصب شده روی برد الکترو نیکی استفاده می شود.باطری اضطراری درون سرور جاسازی شده است.تا در موقع لزوم قطع برق سیستم را فعال نگه دارد.
محل نصب سرور باید در معرض دید نباشد.تا سارقین بتوانند آنرا در زمان کوتاهی تخریب کنند.ترمینال های سرور به صورت دو تایی هستند.در حقیقت این ترمینال ها کلید هایی هستند که در حالت معمولی( NC ) بسته می باشد.اگر به نحوی تجهیزاتی که به این ترمینال ها بسته می شوند قطع گردد سرور نتیجه می گیرد که سرقتی در شرف انجام بوده به همین علت سریعاً اقدام می کند.

دینگ دانگ

دینگ دانگ یکی دیگر از قابلیت های سیستم می باشد، که به محض ورود یک شخص، دستگاه آن را به صورت یک صدای مخصوص اعلام می دارد.برای این کاردر ابتدا یک سنسور مگنت را به درب مورد نظر متصل می نماییم.سپس توسط سیمهای مربوطه به زون ۱ متصل می کنیم زیرا فقط این زون قابلیت انجام این کار را دارد.


برنامه ریزی سیستم اعلام سرقت:

یک سیستم خریداری شده در حالت پیش فرض قرار دارد، یعنی برنامه ریزی نشده است. پس برای استفاده از کلیه امکانات سیستم به نحو مطلوب باید آنرا برنامه ریزی کنیم. این برنامه ریزی شامل دو مرحله یکی برنامه ریزی سرور و دیگری برنامه ریزی دستگاه تلفن کننده می باشد

انواع سیستم اعلام سرقت

یکی از بخش های مهم در سامانه های امنیتی و حفاظتی سیستم اعلام سرقت می باشد که با نام های دیگری همانند دزدگیر نیز شناخته می شود و به دو صورت با سیم و بی سیم وجود دارد.

 دزدگیرها به دو صورت وجود دارند

دزدگیرها  به دو صورت : سیستم اعلام سرقت خودرو و سیستم اعلام سرقت ماشین هستند.
که هر دو آن ها دارای خصوصیات و ویژگی های منحصر به فرد خود هستند و از شاخص ترین سامانه های امنیتی و حفاظتی به حساب می آیند.

سیستم اعلام سرقت اماکن

سیستم اعلام سرقت ساختمان یا سیستم اعلام سرقت اماکن از 6 بخش زیر تشکیل شده است.

  1. دتکتور یا آشکار ساز یا سنسور
  2. آژیر ، سیستم اعلام
  3. تماس گیرنده ، تماس خودکار با نیرو های حفاظتی و امنیتی در صورت برنامه ریزی برای این کار
  4. باطری های ذخیره برای مواقع اضطراری
  5. سرور
  6. ریموت یا کنترل کننده از راه دور
دتکتور ، سنسور و یا آشکار ساز

دتکتور یا سنسور ، حسگر هایی هستند که حرکت و یا تغییرات را در محیط اطراف خود تشخیص میدهند. قبل از این هم راجع به سنسور ها در سیستم های امنیتی دیگر هم صحبت کرده ایم همانند سیستم اعلام حریق حال میخواهیم این سنسور ها را در سیستم اعلام سرقت مورد بررسی قرار دهیم. در این حسگر ها مداری بکار رفته است که در صورت تحریک ، باعث باز و بسته شدن یک کنتاکت می شود. اما به دلیل ایجاد امنیت بیشتر در دنیای امروزه ، از کنتاکت بسته استفاده می شود. تا در در صورت ایجاد هر تغییری سییستم عمل کرده و آن را فعال کند.

آژیر یا آلارم

در سیستم اعلام سرقت به دلیل اینکه به افراد مورد نظر اطلاع داده شود باید از یک آلارم صوتی که به آن آژیر گفته می شود استفاده کرد
که سریعا خطر را اعلام کند.در این آژیر ها از مدارها و المان های الکترونیکی استفاده می شود. آژیرها و اعلام های صوتی در ولتاژ های 12و9و24 ولت موجود می باشند.
آژیرهای استفاده شده در سیستم اعلام سرقت به دو بخش الکترومکانیکی و الکترونیکی تقسیم می شوند و همینطور به دو نوع سایرن (راه اندازی در محیط داخل) و بلندگو برای نصب در محیط خارج و در فضای باز تقسیم می شوند.سایرن ها با استفاده از دو سیم که حاوی قطب های مثبت و منفی می باشد به سرور وصل می شوند.
بلندگو ها هم مثل سایرن ها توسط دو سیم اما این بار بدون توجه به قطب های آن به سرور وصل می شوند و برای پیشگیری از خراب شدن آن توسط سارق و باز شدن کاور از یک ترمپر درون آن استفاده می شود. در این سیستم بلندگو ها اغلب هشت اهم و 10 تا 20 وات بوده و معمولا در ارتفاع 3.5 متری قرار میگیرند.

دستگاه تماس گیرنده

دستگاه تماس گیرنده در سیستم اعلام سرقت یک مکمل برای این سیستم است. گه همزمان با روشن شدن آلارم ، سرور تماس گیرنده را وارد مدار میکندو با شماره های از قبل داده شده به دستگاه تماس حاصل میکند و با یک پیام صوتی از قبل ضبط شده آن ها را از سرقت با خبر میکند.
تماس گیرنده کنار سرور قرار دارد و پس از نصب باید مورد برنامه ریزی قرار بگیرد. یعنی روی آن پیغام ضبط شود و شماره های مورد نیاز برای تماس گیری به آن داده شود. سرور نیز با برق شهری 220 ولت کار میکند. برای برنامه ریزی دستگاه از شاسی به نام lrn استفاده میشود. برای حفاظت و جلوگیری از اتصال کوتاه دو عدد فیوز روی برد الکترونیکی نصب شده است. یکی از این فیوز ها 5 آمپری بوده که برای حفاظت جریان عبوری ترمینال تامین کننده ولتاژ حسگرها میباشد. و فیوز دیگر 4 آمپری بوده برای حفاظت از باطری سیستم اعلام سرقت. و برای ایجاد ارتباط با سیستم توسط ریموت ، یک کارت رادیویی بر روی برد الکترونیکی نصب می شود. و همینطور باطری ذخیره و یا اضطراری درون سرور جاسازی شده است. تا در زمان قطع برق ، سیستم را فعال نگه دارد.
سرور باید در مکانی نصب و راه اندازی شود که در معرض دید نباشد تا سرقت کنندگان نتوانند آن را پیدا کنند و یا برای تخریب آن وقت کافی داشته باشند. سرور دارای ترمینال هایی به شکل دوتایی می باشد. ترمینال ها کلید هایی اند که به صورت nc بسته میباشد. اگر به صورتی قطعاتی که به این ترمینال ها متصل اند قطع گردد سرور برداشت میکند که سرقتی در حال انجام گرفتن است و سریعا اقدام میکند.

دینگ دانگ

یکی دیگر از ویژگی های سیستم اعلام سرقت دینگ دانگ می باشد که به محض ورود یک فرد دستگاه به شکل یک صدای خاص ورود آن شخص را اعلام میکند. برای انجام ایت عمل ، اول باید یک حسگر مگنت را به درب ورودی وصل کنیم. و سپس سیم ها را به زون 1 متصل می کنیم.

برنامه ریزی و تنظیم سیستم اعلام سرقت

زمانی که یک سیستم اعلام سرقت را خریداری میکنید این سیستم در حالت پیش فرض قرار دارد و برای عملکر هرچه بهتر و بهینه تر برای شرایط مکانی مورد نظر باید برنامه ریزی شوند. که این برنامه ریزی در دو مرحله انجام می شود ، برنامه ریزی سرور و نصب آن و برنامه ریزی سیستم تماس گیرنده.

۲ آذر ۱۳۹۷ 0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.